söndag 7 november 2010

Sköna söndag!

Godmorgon raringar!

Mamma hade dukat så fint, vit duk med vita servetter och vita och vinröda nejlikor.



Då var det söndag och en mysig helg är inne på sin sista dag. Vi hade en väldigt vacker dag igår tillsammans hela familjen. Först till pappas grav och sedan hem till mamma och äta utsökt kalkon med alla dess tillbehör. Efter en massa mys tillsammans hela familjen så begav vi oss till kyrkan klockan halv sju. Det var så otroligt stämningsfullt med alla levande ljus och det var så skönt att bara få lov att minnas. När pappas namn lästes upp så kändes det så overkligt, finns han verkligen inte mer? Vår älskade pappa, Ottilias morfar, så otroligt saknad!

Som jag skrev igår är det en del som efterfrågat receptet till de cupcakes som vi fikade på på lillans 1 årskalas. Så här nedan kommer det!

Muffins ca 20 st

125 g smör/margarin
1 1/2 dl socker
2 st ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten omväxlandemed vätskan. Häll upp i formarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader, 15 - 20 min

Cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
100 g Philiadelphiaost
Karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citron krämigt. Vispa i Philiadelphiaosten. Dela upp frostingen i olika bunkar och färga med olika färger. Spritsa eller bre över dina avsvalnade muffins och dekorera med strössel eller bär.

Personligen tycker jag att det blir finare när man spritsar ut frostingen än om man brer ut den, det ser liksom lyxigare ut då. Lycka till nu alla baksugna!

Nu är det dags för denna bloggerska att hoppa in i duschen innan det är dags för lite jobb!

Ha en fin dag och glöm inte att rösta på mig hos L I L I J A, även om du röstade igår så fungerar det lika bra idag då det är en röst om dagen som gäller! TACK TACK!

Kram,
Angelica

Etiketter:

1 kommentarer:

Anonymous Lina Videll sa...

Hej vilken fin blogg du har, verkligen rogivande och rolig samtidigt. Du verkar ha en underbar harmoni skulle vara roligt att träffa dig fler gånger snart!! Kram Lina

9 november 2010 kl. 14:53  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida